5 Şubat 2009 Perşembe

Havuç Tatlısı





Havuç Tatlısı







Malzemeler:


1 kg. havuç (soyulmuş ve iri rendelenmiş)
1 su bardağı toz şeker



1/2 su bardağı su
1 /2 su bardağı iri dövülmüş ceviz
4 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 dolu yemek kaşığı yumuşak tereyağı
1 paket bisküvi (eti burçak)
Ayrıca:
1 su bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
1 dolu yemek kaşığı un
1/2 çay bardağı suda erittiğiniz 1 tatlı kaşığı buğday ya da patates nişastası
1 yumurtanın sarısı



YAPILIŞI:
Rendelenmiş havuçlar, toz şeker ve suyu bir tencereye alın ve karışırarak kaynayana kadar pişirin. Kaynayınca kapağını kapatın ve orta ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
Pişen havuçlara hindistan cevizi, dövülmüş ceviz, elinizle ufaladığınız bisküviler ve yumuşak tereyağını ilave edin ve tereyağı eriyene kadar karıştırıp bir köşede bekletin.
Başka bir tencerede süt, toz şeker, un ve suda erimiş nişastayı topaklanmaması için sürekli karıştırarak koyulaşana kadar orta ateşte pişirin. Muhallebi kıvamına geldiğinde yumurta sarısını ekleyin ve hızlıca karıştırarak biraz daha pişirin. Muhallebiyi havuçlu karışıma ilave edip karıştırın.
Karışımı isterseniz tek kişilik sufle kaplarına, isterseniz 20 cm çapındaki kek kalıbınıza döküp bastırarak yerleştirin. Oda sıcaklığına geldiğinde üzerini stretch filmle örtüp en az 2-3 saat buzdolabında bekletin. Servis yapacağınız zaman kalıplardan ters çevirerek çıkarın ve servis tabaklarına alın. (Kalıptan çıkarırken kolaylık olması için dibini yağlı kağıtla kaplayabilirsiniz. Büyük kalıpta yapacaksanız dilimleyerek servis yapabilirsiniz.) Üzerine bol miktarda hindistan cevizi serpin. Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder