MALZEMELER
yarım kilo koyun eti (kemiksiz)
2 tane soğan
1 tane iri domates
1 demet maydanoz
2 su bardağı su
3 çorba kaşığı sanayağ
2 adet hazır yufka
yeterince tuz,karabiber,kekik
HAZIRLANIŞI
Bir tencereye soğanı küçük küçük doğrayın.Çok az tuz ekip soğanları öldürün bir çorba kaşığı sanayağ koyup soğanları hafif ateşte sarartın.Küçük doğranmış kuşbaşı etleri ilave edip sularını salıp çekinceye kadar tahta kaşıkla kavurun.Dometesin kabuğunu soyup rendeden geçirin etin içine ilave edip orta hararetli ateş üzerinde tencerenin kapağını kapatarak etler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.Öte yandan yufkaları dörde bölün içlerini yağlayıp üzerine pişmiş etten 1 porsiyon koyun.Yufkayı etlerin üzerine bohça gibi katlayın.Bir fırın tepsisini yağlayıp bohçaladığınız etleri üzerine yerleştirin.Yufkaların üzerini yağlayıp orta hararetli fırında yaklaşık 20 dakika pişirin .
AFİYET OLSUN..
0 yorum:
Yorum Gönder